LEREN ONTSPANNEN

Vind je ontspannen moeilijk? Wil je stress verminderen en echt leren ontspannen? Dan is deze training iets voor jou!

Iedereen ervaart wel eens stress. Over het algemeen is dat ook geen probleem, het is een reactie van het lichaam op dreigend gevaar. Bij stress past het hele lichaam zich aan op de situatie. Ervaar je echter constante stress, dan komt je lichaam niet tot rust. Stress op het werk is beroepsziekte nr. één! Naast werkstress, kan overbelasting in de thuissituatie ook voor stress zorgen. Teveel stress zorgt voor spanning en vermoeidheid. Je voelt je opgebrand. Je kan dan klachten krijgen zoals lusteloosheid, onzeker of angstig worden en slecht slapen. Daarnaast kan je last krijgen van allerlei (onverklaarbare) lichamelijke klachten.

 • Vermindering van lichamelijke en geestelijke spanning
 • Spanning beter in het lichaam kunnen herkennen
 • Verbetering van focus, aandacht en concentratie
 • Verbeteren van het herstellend vermogen van het lichaam
 • Verbetering van de kwaliteit van slaap
 • Meer energie

Wat is ontspanningstraining

In deze 8-weekse ontspanningstraining leer je hoe je overmatige stress sneller en beter kunt herkennen en voorkomen. Iedere week maak je kennis met een andere vorm van ontspannen, zowel in theorie als praktijk. Met de training leer je wat stress is en wat de invloed hiervan is op je lichaam. Je leert praktische vaardigheden die je direct in het dagelijks leven kunt toepassen. De training is een mooi hulpmiddel om te kijken welke manier van ontspannen nou écht bij jou past!

Daarnaast zit er ook een stukje cognitie in waarbij je de mogelijkheid krijgt om te kijken naar jouw gedachtes, gedrag en gevoelens. Samen zullen we gaan kijken naar jouw doelen en valkuilen. Er is alle ruimte om dit voor jezelf uit te zoeken maar vooral ook om elkaar te ondersteunen, processen te delen en te inspireren.

Locatie

omgeving utrecht

Datum

De cursussen in Amersfoort zijn vol. Bij voldoende aanmeldingen kan er een nieuwe groep gestart worden. Op het moment wordt er ook gekeken naar een locatie in Utrecht. Meld je vooral vast aan dan wordt je op de hoogte gehouden en ben je zeker van een plekje

[/vc_row_inner]

Inhoud ontspanningstraining

– 8 x groepsles op locatie bestaande uit theorie en vaardigheidstraining
– koffie en thee
– worksheets met huiswerkoefeningen
– naslagwerk om alle besproken informatie rustig terug te lezen

Een aantal van de onderwerpen

– wat is stress
– ademhaling
– ontspanning
– gedragspatronen
– emoties en gedachten

Kosten

het totaal pakket van alle informatie, praktijklessen en thuismateriaal bedraagt €165 (excl. btw)

aanbevelen

zou de training aan anderen aanraden

lessen

voor de manier van lesgeven

toepassing

heeft iets in de lessen geleerd wat hij/zij in het dagelijks leven gaat toepassen

Let's work together

  Ik heb heel veel geleerd, echt proberen te luisteren naar je lichaam. Deze weken zijn toch ontspanner verlopen als wat ik in eerste instantie dacht, ruimte voor je zelf nemen. Deze training moet iedereen gaan volgen in deze gehaaste tijd!

  Nicoline Verkleydeelnemer

  Leer wat mogelijk is om te ontspannen!

  Marion Blokdeelnemer

  Deze training heeft inzicht gegeven in stress, wat dit doet met je lichaam zowel fysiek als mentaal, en hoe belangrijk het is om dit ook weer los te laten. Zelf loop ik al 11 jaar met extreme maag/darm klachten en voor het eerst sinds 11 jaar zie ik hier een enorme verbetering in. Ik ben er nog niet, maar ik heb weer hoop.

  Roël Hameetemandeelnemer

  Ik nam nooit even rustig de tijd voor mezelf om te ontspannen en echt tot rust te komen. Planningen, sporten, afspraken, volle agenda, altijd maar alle ballen hoog houden en dan ook nog willen presteren op het werk. Juist door tijdig rust te nemen, te letten op ademhaling en niet altijd aan willen staan geeft dit juist veel meer energie.
  Echt een aanrader!

  Saskia Huizingadeelnemer