OVER MIJ

Ik ben Femke Hogendoorn, hier om jou te begeleiden naar de beste versie van jezelf. Iedereen ervaart wel eens een tijd waarin je niet tevreden bent. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat je het niet naar je zin hebt op je werk, je fysiek niet fit voelt of herstelt van een blessure, mentaal niet lekker in je vel voelen of gewoon niet tevreden zijn met jezelf of hoe je leven nu gaat. Dit kunnen grotere problemen zijn waar je al lang mee loopt of iets wat recent speelt. Wanneer jij merkt dat het niet gaat zoals gewenst en hier hulp bij zou willen kan je altijd terecht.

 

ERVARING

– Fysiotherapeut (minor psychosomatiek)
– Yogadocent in binnen en buitenland
– Personal trainer

– Ontspanningtraining ontwikkeld in 2020
– Psychosomatisch trainer
– Psycholoog i.o.

WAT KAN IK VOOR JOU BETEKENEN

LA LOENA draait om het beste uit jezelf halen op een manier die bij jou past op het moment dat jij hier behoefte aan hebt. Wanneer je al een tijdje met bepaalde fysieke en/of mentale problemen kampt gaan we samen kijken wat de oorzaak hiervan is, waar jouw behoeftes liggen en hoe we samen naar jouw doelen gaan werken. Maar ook als je gewoon net dat stapje verder wilt in je persoonlijke doelen of je fitheid wilt behouden is er een manier die bij jou past om dit te bereiken.

Ik houd rekening met de invloed van fysieke en mentale factoren en vooral de samenwerking hiervan. Naast door te bewegen je fysiek fitter en sterker te voelen zal er ook aandacht gaan naar een gezonde balans in het leven, wat je wilt aanpassen of bereiken en welke stappen en handvaten passen om dit te bereiken

ACHTERGROND

Naast het zelf willen ontwikkelen en groeien kreeg ik al snel de behoefte om anderen te helpen om (weer) te kunnen genieten van het dagelijks leven.  Als fysiotherapeut help ik mensen te herstellen van blessures, sterker te worden en het behalen van fysieke doelen.  Echter is goed in je vel zitten van veel meer afhankelijk is dan alleen sporten en gezond eten.

Tijdens mijn opleiding heb ik mij gericht op psychosomatische therapie; de combinatie tussen mentale processen die een lichamelijke uiting hebben. Ook daarnaast ben ik mijn kennis meer gaan verdiepen in mentaal welzijn, denkstijlen en gedrag. Deze kennis en ervaring is van grote meerwaarde in mijn dagelijkse werk als fysio.

Veel mensen ervaren dagelijks klachten als rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid of buikpijn. De oorzaak hiervan kan lang niet altijd worden toegedeeld aan alleen lichamelijk of mentaal maar heeft vaak een grote wisselwerking. Zo kampen veel mensen met een burn-out, chronische pijn, fybromyalgie of ademhalingsproblemen, waar een psychosomatische benadering veel kan bieden. Samen wordt er gekeken naar hoe met de klachten om te gaan, aanpassingen te maken om deze te verminderen en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Ik heb veel kennis en handvaten opgedaan over omgang en voorkomen van klachten. Zo werk ik onder andere met ontspanningsmethodes, coaching, gedragstraining en energiemanagement. Een heleboel mooie mogelijkheden om een grote bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Soms zit de oorzaak echter nog wat dieper door aanhoudende gedachtepatronen of trauma’s. Om iedereen in het volledige proces en in alle behoeftes zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen ben ik ook met mijn opleiding tot Psycholoog begonnen, welke ik op het moment nog volg.