PSYCHOSOMATISCHE BEGELEIDING

We ervaren tegenwoordig vaak veel druk door de maatschappij en omgeving. We moeten het allemaal maar goed voor elkaar hebben: een goede baan, sociaal leven en gezin. Door de nieuwe standaard waarbij het lijkt alsof altijd druk zijn normaal is werken we vaak te veel/te hard. Dit kan zowel mentaal als fysiek klachten veroorzaken. Hulp vragen is vaak lastig, er zijn lange wachtrijen en waar kan je nou eigenlijk terecht?

Bij een psychosomatische benadering worden klachten niet gezien als alleen mentaal of alleen fysiek maar is er oog voor de grote samenwerking hiervan. Er is hierdoor ruimte om naar jou als geheel te kijken: welke problemen loop je tegenaan, waar ervaar je klachten. Zo zullen we kijken naar doelen, gedragspatronen, weekplanningen, ontspanning en fitheid.

WANNEER BEGELEIDING

Veel mensen ervaren dagelijks fysieke klachten als rug/nek pijn, hoofdpijn en buikpijn. Vaak zijn we er zo aan gewend geraakt dat we denken dat dit bij ons hoort. Ook kan er vaak door een arts geen medische oorzaak worden gevonden en ”moeten we er maar gewoon mee leren leven”. Andere zijn misschien al wel bij een specialist geweest maar hebben hier geen resultaat behaald. Dit komt vaak doordat er alleen naar het fysieke of het mentale aspect gekeken wordt waar we in deze situaties het niet los van elkaar kunnen beschouwen.

WAARMEE KAN IK TERECHT

- Burn-out
- Chronische pijn
- Ademhalingsproblemen
- Stress klachten
- Aanhoudende rug/nek klachten

HOE ZIET HET ER UIT

Samen gaan we in individuele sessies inzicht creƫren in jouw probleem en doelen. Samen gaan we aan de slag om hier op een voor jou passende manier verandering in te brengen.
Sessies zijn online mogelijk of op een door jou gekozen locatie in omgeving Amersfoort & Utrecht.